donderdag 17 december 2009

Zwarte Markt: wat is dat?

Een zwarte markt is een speciale markt waarbij u goedkoop en zonder belastingen erover te betalen producten kunt aankopen. Tegenwoordig kunnen die zowel uit tweedehands artikelen als uit nieuwe producten bestaan. Het bezoeken van een zwarte markt kan heel verrassend zijn en u kunt er veel koopjes halen. Maar waar komt de zwarte markt eigenlijk vandaan?

Zwarte Markt: Het onstaan van de zwarte markt.


Een zwarte markt houdt eigenlijk het kopen en verkopen van illegale producten in. De artikelen die op een zwarte markt aangeboden worden zijn onwettig wanneer er geen belastingen over worden betaald of er geen vergunning voor de verkoop aanwezig is. Vroeger handelden de zwarte markten dan ook in gestolen goederen, sigaretten en verboden wapens.

In de tweede wereldoorlog begon men eigenlijk met de zwarte handel. Dit was uit protest tegen de oorlog en de schaarsheid van bepaalde producten. Na de tweede wereldoorlog werden de zwarthandelaars opgesloten en veroordeeld.

Zwarte Markt: De ontwikkeling.

Zwarte markten lijken zich steeds meer te ontwikkelen in tijden van financiele crisis. Ook wanneer er een bepaald product verboden wordt lijkt het alsof de zwarte markten weer open gaan bloeien. Steeds vaker vindt men zwarte markten in alle delen van het land maar ook bijvoorbeeld in Belgie zijn zwarte markten populair.

Ook al wordt deze markt de Zwarte Markt genoemd vanwege het duistere karakter van vroeger uit, toch heeft elke provincie wel zijn eigen zwarte markt.

Zwarte Markt: De zwarte markten van nu.

De zwarte markten van nu worden regelmatig gecontroleerd door controleurs. Zo dienen uitbaters van de zwarte markten precies te weten wie er binnen is en wat er verhandeld wordt. Gelukkig kennen ook de standhouders van een zwarte markt over het algemeen de regels en worden er maar soms illegale producten terug gevonden.

De zwarte markten van nu worden over het algemeen als gezellige markten bezien. Er is vaak een regelmaat aan tweedehands artikelen en nieuwe producten en daarnaast vind men er ook altijd een aantal eetgelegenheden en plaatsen waar men rustig een drankje kan nuttigen.

Op sommige zwarte markten komen op regelmatige tijdstippen gasten muziek optredens doen wat een gezellige en ongedwongen sfeer meebrengt.

Natuurlijk zijn er niet enkel nieuwe of gewone tweedehands spullen te vinden op de zwarte markt. Dit is ook een zeer goede markt om je verzameling compleet te maken of om antiek te kopen. Een zwarte markt bezoeken is dan ook voor vele doelgroepen een geschikte uitstap.

1 opmerking:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    BeantwoordenVerwijderen

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!