vrijdag 1 oktober 2010

Collectieve schuldenregeling : Toch loonbeslag?

Wat vandaag weer gebeurde….het wordt steeds gekker. Eer was nog steeds geen teruggave van de belasting binnen bij de bemiddelaar maar aangezien wij er geen snars meer van geloven zijn we zelf maar eens gaan bellen….

Het geld, de teruggave van 1200 euro, was inderdaad niet naar de bemiddelaar gestort maar naar een bank die loonbeslag hadden gelegd. Bij navraag ging het over een lening voor mazout…daterend van juli 2007 en…ja hoor…opgenomen in collectieve schuldenregeling. Blijkbaar kan dat dus???? Deze bank heeft dus zichzelf voorrang verschaft????

Schuldbemiddelaar maar weer aangesproken…deze zegt ook dat dit helemaal niet mag maar dat er nu niks aan te doen is? Sorry? Moet ze dat niet melden….of terughalen of desnoods die bank voor verdere terugbetaling eruit gooien? Slaat werkelijk nergens op!

woensdag 29 september 2010

Weer problemen collectieve schuldbemiddeling

Zoals jullie weten hebben wij zeer veel problemen tijdens onze collectieve. Nu slaat het werkelijk alles. Man was aan het werk en het geld werd ingehouden voor de schulden. Beslag dus, want de bemiddelaar had het interim al laten weten dat we onder collectieve stonden. Ondanks onze beslissing het geld op onze rekening te laten komen werd het dus vastgehouden in Brussel. Niet omdat zij het wilde vasthouden maar omdat de schuldbemiddelaar wel een compleet dossier had gestuurd maar GEEN rekeningnummer van de rubriekrekening!
Tijdens het verweer van de bemiddelaar die ze aan de rechtbank heeft gestuurd naar aanleiding van onze klachten, beweert ze dan ook dat er geen inkomsten zijn. Ze bewijst dit met afschriften waar inderdaad geen inkomsten op staan deze maand. Na wat heen en weer gebeld te hebben blijkt dat ze WEIGERT een fax te sturen met het juiste rubriek rekeningnummer waardoor het loon ook gewoonweg niet gestort kan worden!
Laaiend waren we! Gelukkig stond het interim achter ons en bleven zij ook contact opnemen met de bemiddelaar. Echter, ze beweerde tegen ons dat ze nooit geen dossier had opgestuurd en dus ook geen ZIN had om die fax te versturen!! Gekker kan het niet worden lijkt me?
Ondertussen dus de maand sept al zonder inkomsten en leven we wederom van ouders hun uitkering. Mijn vader werd woest! Hij heeft de bemiddelaar gebeld maar kreeg deze niet te spreken. Sterker nog: De secretaresse mocht enkel zeggen dat alles gedaan werd wat kon en dat de reserves enkel bedoeld waren voor kosten!!! ABSURD!

Mijn vader is in woede naar hier gekomen (let wel is 45 km) en wilde naar de politie bellen dat hij bij de bemiddelaar langs zou gaan en niet kon instaan voor de gevolgen. Gelukkig hebben we hem dit uit zijn hoofd kunnen praten. Opnieuw hebben we contact gelegd met de griffier en alles uitgelegd aan deze. Deze vond het zeer vervelend en vertelde duidelijk dat niet wij, maar de bemiddelaar gehoord moet worden en dat er uitzicht was op een andere bemiddelaar. Ook zei deze dat ze geen gelden mag achterhouden voor kosten, schulden of andere zaken indien dit betekent dat de schuldenaar zonder leefgeld kwam te zitten. Tevens verwees ze naar de verweerbrief waarin de schuldbemiddelaar duidelijk aangaf dat er minstens 1300 euro op de reserverekening stond en dat ze maandelijks 120 euro overschot kindergeld had overgemaakt,…. dit is dus niet waar en dit beaamde de griffier dus ook. (gelukkig hebben we alle bewijzen al een tijd geleden doorgegeven) Naar aanleiding van het niet willen geven van de rubriekrekening aan het interim en ons zo dus moedwillig in een kwaad daglicht te willen stellen zei de griffier dat ze al het mogelijke zou doen.

10 min later kregen we telefoon van het interim. De schuldbemiddelaar had het rekeningnummer doorgegeven en het loon van 2 weken ondertussen goed voor 760 euro kon eindelijk worden verwerkt. Nu is het maar hopen dat de bemiddelaar dit ook als leefgeld gaat uitkeren….Het kon dus ineens wel??? Van de bemiddelaar zelf ontbreekt elke reactie.

Vervelend genoeg is man dus niet meer kunnen gaan werken, mijn ouders konden niets meer geven voor benzine, ze leven tenslotte ook maar van een aow uitkering en we moeten al blij zijn dat ze af en toe wat boodschappen kunnen doen. Man kreeg dus direct van het interim te horen dat de baas hem niet meer wilde….interim betreurt dit en zoekt verder, wij betreuren dit nog veel meer maar opnieuw hebben we een klacht neergelegd!

Vandaag moesten we tevens voorkomen bij de griffier die onze zaak schuldbemiddeling ook doet, dit nu voor een rekening van 1,5 jaar geleden die bij de bemiddelaar was binnen gedaan, die op de lijst staat als betaald (even dossier op de rechtbank ingezien) maar blijkbaar dus wederom niet klopt. De griffier kende het geval, legde de eiser uit wat er speelde en de zaak is verdaagd naar maart 2011 om zo ook een nieuwe bemiddelaar straks de kans te geven de boel uit te zoeken. We kunnen daar tenminste weer wat lucht gaan happen. Nu de andere lopende rekeningen nog….