zaterdag 26 december 2009

Besparen: Tips voor het schoonmaken

Omdat ook ik last heb van vuile vlekken, vieze vingers en stof en de meeste schoonmaakproducten behoorlijk wat van je budget opvreten heb ik een aantal tips om te besparen op het schoonmaken op een rijtje gezet. Misschien heeft iemand er wat aan.
Natuurlijk zijn alle nieuwe tips die anderen mensen kunnen helpen te besparen op het schoonmaken ook welkom.

Schoonmaken en besparen:


De wc schoonmaken.
De wc is een bron van bacterien. Je moet deze dus goed schoonhouden. Het goedkoopste middel om je wc kalkvrij te maken is een fles goedkope cola te nemen en deze eens in de zoveel tijd in je wc te doen. De kalk wordt letterlijk weggevreten door de cola.

Ramen wassen.
Ramen wassen hoeft helemaal niet met dure glassex of andere dure schoonmaakmiddelen. Het best kan je ramen schoon en streepvrij krijgen door een druppel afwasmiddel in het water te doen.
Een andere manier om op ramen wassen te besparen is je ramen wassen met water waar een halve ui in ligt. De ramen worden streeploos schoon.
Om strepen te voorkomen kan je nog kiezen om je ramen droog te wrijven met een theedoek, maar het kan makkelijker en sneller. Zeem je ramen na met wat water waar zout aan toegevoegd is.

Badkamer schoonmaken.
De badkamer is ook zo een plek die je graag schoon wilt houden. Er zijn voldoende dure producten die beweren dat ze de badkamer glanzend schoon krijgen maar ik geloof er allemaal niet meer in. Je kan flink goed besparen op het schoonmaken van je badkamer met enkel azijn, karnemelk en een beetje citroensap.
Citroensap zorgt ervoor dat een druppende kraan geen gele vlekken meer achterlaat. Je smeert het er gewoon op en met een vochtige doek haal je de gele vlekken zo weg.
Met azijn haal je alle kalkresten van de muur. Azijn kost nog geen euro terwijl speciale douche sprays tegen de drie tot meer euro's aanlopen. Daar kan je dus flink op besparen.
Karnemelk lost prima vet en vuil op. Gewoon met een vochtige, door karnemelk gedrenkte, doek je bad-of douchekuip inwrijven en daarna met lauw water afspoelen.

Ook voor de spiegel heb je weer bepaalde middelen op de markt. Besparen kan hier ook weer prima. Al het vuil laat zich geweldig wegnemen met lauw warm water, daarna goed droog wrijven en klaar.

De keuken schoonmaken.
Vooral het aanrecht is altijd een rommeltje. Niet zo gek toch? Maar het schoonmaken hiervan is heel simpel. Met een beetje groene zeep of afwasmiddel maak je het aanrecht snel schoon. Met chloor kan je het zelfs hygienisch schoonmaken. Hierop mag je eigenlijk niet besparen.

Keukenwanden worden vaak vettig door het koken. Ook hier kan je weer besparen op dure middelen. Gewoon wat groene zeep en warm water laten het vet verdwijnen. Ook azijn is prima te gebruiken in de keuken.

Eettafel schoonmaken.
Ook de eettafel moet eigenlijk hygienisch schoon zijn. Gebruik geen dure schoonmaakmiddelen meer. Hier kan je prima op besparen door levensmiddelen of azijn en groene zeep te gebruiken.
Een houten tafel glanst weer als je hem behandeld met bier in plaats van dure poetsmiddelen.
Mayonaise is een geweldig middel om kringen uit houten tafels te verwijderen. Ook een mengeling van slaolie en azijn geven dit effect.
Af en toe de tafel afnemen met wat chloor en afwasmiddel voorkomt bacterien.

Vloeren.
Vloeren die je kunt dweilen kan je heel goed schoon krijgen door een scheutje azijn en warm water te gebruiken. Veel goedkoper dan allesreiniger.
Ook groene zeep is geschikt voor de meeste vloeren en is al een besparing op zich aangezien je dit voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.


Natuurlijk heb je voor sommige oppervlakten zoals een houten vloer of een duur tapijt wel speciale schoonmaakmiddelen nodig. Maar als je op de rest al kunt besparen scheelt dat toch flink lijkt me?

vrijdag 25 december 2009

Gelukkige kerstdagen

Bij deze wil ik iedereen een super goed en liefdevol Kerstfeest wensen :) xxxxx

dinsdag 22 december 2009

Besparen en weer bijna blut

Ok, misschien had ik de kerstinkopen beter gelaten voor wat het was maar ja ik wil niet als enige met lege handen aankomen en zoveel had het niet gekost. Ik vond dat ik behoorlijk had bespaart.
Vandaag echter nog wat boodschappen gedaan zodat we de aankomende vijf dagen nog konden doorkomen maar ondanks al het besparen en te kiezen voor de goedkoopste producten redden we het toch echt niet.
Ik heb nog maar 13 euro van de 150 die de schuldbemiddelaar toch nog bijgestort had 2,5 week geleden. Maar goed daar moet je dan wel al voor twee kids luiers vanaf tellen en dan flink besparen op de boodschappen maar dan nog...je moet toch eten?
Nu raak ik dus weer in paniek. De schuldbemiddelaar is lekker op vakantie. Ik weet dat ze nog steeds in haar potje geld heeft zitten en ik zit te stressen of ik uberhaupt de 28e wel een nieuw leefloon mag verwachten. Ik weet bij god niet of deze dan al terug is van een, vast wel luxe, reis.
Zal een fijne kerst worden. Die 13 euro gaat alleen al op aan de vervoerskosten naar de familieleden.... :(
Besparen zit me dus alsnog niet mee. Maar sjezus, met de feestdagen dus zowel sinterklaas als kerst 800 euro krijgen en dan ook nog eens alle rekeningen moeten betalen...is dat nog menselijk? Terwijl je beiden inkomen hebt? En ook nog eens enkel in de toelaatbaarheidsfase zit en al 2 jaar elke maand zelf mega veel afgelost te hebben?
Ik had meer over en een betere gevulde kast toen ik zelf mijn schulden nog regelde. En dan praten ze over rente wat stopt en deurwaarders die niet meer mogen komen?? Ja...hie kan een schuld van 18.000 naar de 32.000 zijn gestegen dan in twee jaar tijd??

Voor iedereen toch een fijne kerst gewenst. We denken maar aan hetgeen waarvoor kerst is bedoeld. Veel liefde en voorspoed.

maandag 21 december 2009

Besparen en de kerstinkopen vandaag

Vandaag nog eens rond gegaan voor de kerstinkopen. Ik had 30 euro verdiend met de zwarte markt en dacht, nu kan ik toch kerstinkopen doen.
En voor iedereen, dat wil dus zeggen voor zes kinderen en zes volwassenen, enkel diegene waar ik echt om geef en die ik ook echt in het zonnetje wil zetten.
Uitgerekend, ik had voor de volwassenen rond de drie euro te besteden. Ik schrok wel even want het was flink besparen maar goed. Het gaat om de gedachten.
Hele middag in Nederland geweest want daar is het al uitverkoop en zo ver is het hier niet vandaan. Alleen op de melk had ik al zoveel bespaart dat de gas al terugverdiend was dus dat was wel lekker. (moest ook ff boodschappen doen)
Heb ondanks het flinke besparen op de kosten van de cadeautjes toch nog een aantal leuke kleinigheidjes gevonden. Op de zwarte markt had ik al wat spulletjes voor de kinderen maar goed.

Voor de Kinderen:
de oudste....handboeien en een nep lego helicopter
de tweede....een pop en een prinsessen pyama
de derde....blokken en een puzzel
de kleinste....een pyama en stapeltoren
Nichtje van 2.....een setje om te helpen schoonmaken
Nichtje van 10....een paardenstickerboek

kosten door te zoeken op besparende kerstinkopen: euro 19.21

Voor de volwassenen:
schoonma..... een engel op een bol
schoonzus....een dove verwenpakket
schoonzus 2 ... een dove verwenpakket
broer.... een peper en zout stel in vorm schaap
ouders...decoratie schalen en dvd-rw disks

Kosten door zoeken op besparen op kerstinkopen: euro 12.58

Ok ik zat er ietsje boven maar ik vond het toch knap van mezelf :)