woensdag 2 september 2009

Besparen? Tien nuttige tips om met besparen te beginnen

Besparen de eerste tien nuttige tips!

  1. Koop elke maand vast een klein cadeautje voor verjaardagen. Het liefst ook nog eens in de uitverkoop en bepaal een bepaald bedrag per persoon. Het is logisch dat je voor je partner en kinderen een duurder verjaardags presentje wilt kopen dan voor je oom,tante of vrienden. Doe hetzelfde bij de bekende feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. Het is nuttig omdat je zo veel goedkoper aan de leukste kadootjes komt, je bespaart enorm en je hebt altijd voldoende in huis.
  2. Haal wekelijks een vast bedrag van de bank en betaal al je aankopen cash. Je zult merken dat je erg veel besparen gaat omdat je veel zuiniger met je geld omgaat.
  3. Koop niet steeds de boeken, maar wordt lid van de bibliotheek. Je bespaart handen vol geld! Daarnaast kan je ook nog eens dvd`s en cd`s lenen bij de bieb waarmee je weer besparen kunt op bijvoorbeeld de videotheek.
  4. Ga, wanneer je geen of nog jonge kinderen hebt, in het voor-of naseizoen op vakantie, reizen worden dan soms aangeboden voor de helft van de prijs!
  5. Bespaar op je sportclub en ga gratis sporten in de natuur of thuis bij een lekker muziekje.
  6. Vraag gratis proefverpakkingen aan van bijvoorbeeld shampoo, kattenvoeding en sauzen. Dit kan een behoorlijke besparing opleveren.
  7. Koop eens wat meer huismerken! Besparen begint met iets meer moeite doen. Buk eens wat vaker in de supermarkt, de goedkope producten liggen onderop.
  8. Geef geen geld meer uit aan dure merkkleding of koop deze tweedehands. De goedkopere textiel zaken hebben net zo een leuke kleding en voor misschien een derde van de prijs.
  9. Neem vaker de fiets of loop even op en neer naar de bakker. Dit bespaart een hoop brandstof en is ook nog eens goed voor de gezondheid.
  10. Besparen op de naderende verwarmingskosten kan je doen door om te beginnen je goed te kleden. Dus geen blote rug of blote voeten meer!

Ik hoop dat je iets aan de bespaartips hebt en dat je alvast weer wat vooruit kunt.
Besparen kan leuk zijn! Je moet alleen af en toe iets creatiever te werk gaan.

zondag 30 augustus 2009

Wat extra en ook nog gratis vanalles uitproberen

Vandaag kwam ik op een site (verveelde me wat en was behoorlijk beroerd door de mexicaanse griep) en zag dat ze gratis vanalles weggaven.
Ik dacht...mmm...niets is voor niets, dus bekeek ik alles eens goed.
Wat was nu de bedoeling? Je kreeg gratis producten wanneer je meedeed aan enquetes.
Aha..zie je er moest iets voor gedaan worden. Nu ben ik de beroerste niet en heb ik liever een zak snoep voor de kids in huis en als dat betekent dat ik een enquete moet invullen...waarom niet toch?
Dus ik heb mezelf even aangemeld. Het blijkt dat het niet alleen om gratis producten ontvangen gaat! Je kan ook nog eens sparen voor vanalles! Omgezet in punten!
En aangezien je wanneer je in de schuldbemiddeling zit geen geld mag ontvangen op je eigen rekening (zonder medeweten van je schuldbemiddelaar) kan je uiteraard wel op een andere manier wat "extra" bij elkaar verdienen toch?

Ik wilde jullie dit dan ook zeker niet onthouden!
Even een stukje van wat de site te melden heeft....


Test & Vote neemt online enquêtes af over uiteenlopende onderwerpen zoals TV commercials, maatschappelijke ontwikkelingen en vooral : nieuwe producten.

De leden van Test & Vote krijgen gratis nieuwe producten thuisgestuurd om ze uit te proberen, waarna ze gevraagd wordt hun mening er over te geven.

Bovendien verdienen de panelleden met elke enquкtedeelname punten waarmee ze extra producten kunnen bestellen, en worden er onder de leden extra prijzen verloot.


 
Niet slecht toch? Ik vond het in ieder geval wel de moeite van het proberen waard! Geef je mening en win een droomreis
Je kan er nooit armer van worden :)
Toluna - Gratis nieuwe producten testen