vrijdag 19 februari 2010

om te kunnen besparen moet je wel iets hebben

Juist, om te kunnen besparen moet je wel iets hebben om op te besparen. Met andere woorden...zonder geld kan je ook geen geld besparen. Laten we het zo zeggen...ik heb deze maand niet eens alle rekeningen kunnen betalen daar we nog minder dan 500 euro aan leefgeld kregen....voor dus twee volwassenen en vier kids :s

Echt het is een ramp! En dan werk zoeken...ja leuk...werk is er nu voor mijn man maar hij is 2 dagen niet kunnen gaan omdat er gewoonweg geen geld meer voor vervoer was. Met de fiets is veeeeeeeel te ver en overigens moeten de fietsbanden gerepareerd worden en daar is ook geen geld voor.

De kasten zijn nu leeg en we moeten maar zien dat we eind van de maand weer leefgeld gaan krijgen. Nu komen mijn ouders regelmatig om boodschappen te brengen en die gaan er zelf aan onderdoor. Ze weten dat ik altijd kei hard heb gewerkt...ik had alles wat ik wenste een huis, tuin, paarden (mijn passie) en voldoende middelen om mezelf te onderhouden. ook de kids....en nu....niks meer van dat. Echt niks! En waarom? omdat 500 euro per maand aflossen niet voldoende was....omdat schuldbemiddeling zo geweldig is dat we nu na 2 jaar nog niets vooruit zijn gekomen sterker nog...we zitten er nog veel dieper in. En waarvoor? Voor schulden die niet van mij zijn maar waar ik wel voor wilde opdraaien omdat ik zoveel van mijn gezin hou. Soms denk ik echt waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen! Ik ga eraan kapot echt waar! Maar blijf doorvechten.

Ik vind de collectieve schuldenregeling een bende aan wanpraktijken. Na veel onderzoek moet ik de eerste letterlijk nog tegenkomen die wel tevreden is....eigenlijk moet ik de eerste nog tegenkomen die door de schuldbemiddeling schuldenvrij is gekomen! Dit heeft mij zo verschrikkelijk geraakt dat ik geen idee heb hoe nu verder. Ik wil mijn gezin eten, drinken en een dak geven maar krijg de kans niet.....werk is niet simpel te vinden dus begin ik voor mijzelf echter onder een werknemer contract maar voordat zoiets is opgebouwd....pfff ik wordt gek denk ik! Moet ik dan illegaal te werk gaan om mijn kids eten te geven? Een toekomst te bieden? ik zit er soms sterk aan te denken maar natuurlijk zijn de gevolgen daarvan weer niet te overzien.

Armoede mag toch niet bestaan? Volgens de Belgische en Nederlandse regering bestaat armoede toch niet in deze welvarende landen? NIET????? Dan steken ze allemaal een voor een de kop in het zand en er zijn zeer veel mensen de dupe van. Ik wil dit niet meer! Ik ga ertegenin! Ik wil geen hulp meer van mensen die denken dat armoede niet bestaat! Dat armoede en collectieve schuldenregeling een gunst is! Dat is geen gunst.....dat kan en wil ik nu niet meer accepteren!

Maar hoe? Ik kan dat niet alleen.....ik zoek, ik leer en ik zal overwinnen maar alleen....