dinsdag 22 september 2009

Besparende vakantie met de kinderen

Het klinkt misschien heel vreemd, maar wij zijn afgelopen zomer op vakantie gegaan naar ponypark city. Ik kende het nog van vroeger en wist gewoon dat ik daar eens heen moest met mijn vier kids.
Eindelijk was het zover. We reden drie uur naar Colendoorn en aangekomen kregen we een geweldig welkomsgeschenk (gratis). Ik hoopte er al op, het zou me namelijk de nodige kosten besparen. Ja hoor, opnieuw zat er drank, tijdschriften en chips in de welkomszak en ook nog een paar kleinigheidjes voor de kinderen. Daarnaast de bekende bingokaarten voor de twee bingo avonden.
Snel gingen we naar het huisje en pakte alles uit. Meteen konden we onze pony gaan halen en de kids waren door het dolle heen. Helaas begon het die avond al snel te regenen, maar dat deerde de pret niet. De kinderen wisten dat we die avond al naar een familieavond zouden gaan.
De ontmoeting met Lucky Luke was spetterend! Er was een geweldige show opgezet en de kinderen, maar ook de ouders, werden kostelijk vermaakt. Drankprijzen zijn er gelukkig niet duur dus we konden er toch wel wat van maken.
Die avond sliepen we de eerste nacht erg goed. De volgende ochtend werd er al vroeg geroepen door de kinderen. Ze wilden tenslotte hun pony halen en verzorgen en daarna nog een beetje oefenen voor de "race" die die middag zou plaatsvinden.
De race was geweldig en alle kinderen kregen een prijsje. Er was gratis koffie en thee voor de ouders, wat alweer een besparing op zich was! De kinderen konden zich tegoed doen aan gratis ranja. Bij de prijsuitrijking kwam ook Zorro nog op bezoek.
In de avond was er de gratis bingo. Je hoefde dus geen kaartjes te kopen. Er waren ontzettend veel mooie en bruikbare prijzen en ook wij gingen met een leuke prijs naar huis terug.
Zondag hebben we gespendeerd in het pretpark Slagharen. Maar ook op ponypark was voldoende te beleven! Er zou die middag namelijk een show zijn van alle versierde pony`s, maar onze kinderen wilde liever naar het pretpark. Toch waren we om 15 uur weer terug en konden, onder het genot van een gratis kop koffie en ranja voor de kinderen, genieten van een daverende westernshow.
Die avond zijn we gaan zwemmen en daarna hebben we nog gelachen om clowns en naar prachtige muziek geluisterd.
Helaas was het te snel maandag en moesten we weer naar huis.

Ondanks dat we in de collectieve schuldbemiddeling zitten hebben we een geweldige vakantie gehad! Wanneer je zelf zorgt voor wat brood, beleg en eventueel de koffie enz hoeft het je weinig te kosten. Die kosten kan je jezelf wel besparen! Alles is inbegrepen in het huisje, dus als je slim bent kook je ook zelf een aantal dagen, dit hebben wij ook twee keer gedaan en het was erg gezellig te picknicken voor ons huisje met de pony erbij!
Toch is het eten in het restaurant ook niet duur en je kan gerust een ijsje nemen. Ook moet ik zeggen dat de prijzen in de supermarkt me best meevielen en ook souveniertjes zijn aan correcte prijzen te verkrijgen.
Al met al waren we voor de gehele vakantie, inclusief brandstof, drank, en eten 350 euro kwijt! Als je dan kijkt wat de prijzen van het huisje zijn is dit toch niet veel!

Volgend jaar gaan we zeker weer! De spaarpot wordt hier weer duchtig gevuld en zodra hij vol is gaan we boeken! De kinderen en wijzelf hebben er ontzettend veel zin in!
Adverteren bij Daisycon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!