donderdag 19 november 2009

schulden zooo de balen

Ik heb zo vreselijk de balen. Daarom dat ik dus ook niks meer heb geschreven de afgelopen tijd. Het kunnen besparen komt me nu goed van pas want niet alleen de man is zijn baan nog altijd kwijt, ik nu ook. Althans, ik heb mijn heerlijke schrijfwerk nog gelukkig anders was het helemaal bar en boos geweest.
Solliciteren, iedere dag opnieuw om maar te proberen om weer inkomen te hebben en schulden af te kunnen lossen. En dan te bedenken dat de schuldbemiddelaar nog niet tevreden is.
Laat ik het anders stellen. We hadden eindelijk een afspraak en ik dacht, yes eindelijk krijgen we te horen hoeveel we al afgelost hebben. Daar we beide het hele jaar gewerkt hebben en een behoorlijke kinderbijslag krijgen en daarnaast natuurlijk zelf nog altijd op het minimale ingesteld zijn. Ik denk, de schuldbemiddeling loopt wel. Er moet minstens 4000 euro afgelost zijn.
Nou niet dus. Sterker nog. De schuldbemiddelaar vertelde ons dat er nog 0.00 euro afgelost is en de schuld hoger is geworden. Ik dacht dat ik uit mijn stoel viel! Ze heeft het vakantiegeld gehad, het belastinggeld en elke maand een behoorlijk overschot gehad van het loon en toch is er dus gewoon helemaal niks betaald! Deze wist ons zelfs te vertellen dat er niets in het reservepotje zat!!
Waar is ons geld??? We hebben nu een lijst gevraagd van de inkomsten en uitgaven van de rubriekrekening van de schuldbemiddelaar. Normaal is ze verplicht dit 1 maal per jaar te overleggen maar na 1,4 jaar nog steeds niks!! Ik ben woedend! Heb ik daarvoor, samen met mijn gezin, zo keihard mijn best gedaan om te besparen. Om zelf van die 1000 euro echt alles te betalen (behalve de huur) en soms tot wanhoop aan toe te rekenen of we wel of niet de verjaardag van een van onze kinderen kon laten doorgaan???
Nu eisen we momenteel de lijst nog altijd op. Een schuldbemiddelaar kan dan misschien denken dat wij minder zijn, maar gek ben ik nog altijd niet! Ook al moesten we elke loonstrook inleveren, ik ben zo slim geweest van alles kopieen te maken en weet dus dat er nog ergens 4000 euro moet zijn!
Dan daarnaast hebben we nu deze maand, vlak voor de feestdagen maar 700 euro gekregen. Met alle eindafrekeningen bleef er maar liefst 150 euro over om van te leven. We kregen niets bij want de schuldbemiddelaar beweert dat er niks meer is terwijl ik verdorie vorige week de loonstrook van mij heb gekregen van maar liefst 840 euro!! Waar is dat dan heen? Als het toch niet afgelost wordt?
Ik begin mijn twijfels te krijgen of ik er wel goed aan heb gedaan de schuldbemiddeling in te gaan. Steeds meer krijg ik het idee dat het alleen maar erger wordt. Ook werd er al gezegd dat er volgende maand nog minder is terwijl ik nu al weet dat er meer binnenkomt dan het leefgeld van 1000 euro en de huur. Toch zouden wij weer minder leefloon krijgen....
Moest echt even mijn gal kwijt. Natuurlijk zijn we er nu achteraan om de lijst in handen te krijgen en als het moet haal ik hem wel via het gerecht maar duidelijkheid komt er na 1,5 jaar zeker!

Eerlijk gezegd is de puf ook een beetje op om nu verder te gaan. We solliciteren wel (ik iets minder want werk 30 uur nu en heb tenslotte ook vier hele kleine kids) dagelijks maar echt zin hebben we er niet meer in als er toch geen vooruitgang komt. Al die tijd is er inkomen geweest op afgelopen maand het inkomen van de man na dan. Waar is alles verdorie heen???

Pff sorry voor een minder gezellige en opbeurende blog maar besparen is leuk als je er iets voor terug krijgt. Schuldbemiddeling ook als er schot in de zaak zit. Maar dit is even geen leven en uitzichtloos.