donderdag 31 december 2009

Gelukkig en voorspoedig 2010 gewenst.

Bij deze wil ik alle lezers van de blog besparen en schuldbemiddeling bedanken. Ook de reacties en mails waren geweldig. Het geeft me moed door te gaan met het geven van ervaringen en informatie met betrekking tot de schuldbemiddeling en het besparen.

Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn dan ook:
Het doorgaan en ontwikkelen van besparen en schuldbemiddeling.
Meer informatie verzamelen over schuldbemiddeling en besparen en deze delen.
Mijn ervaringen blijven vermelden.
Proberen om zo gelukkig mogelijk te leven met mijn gezin.

Ik wil dan ook iedereen een zeer goed en fijn ouderjaarsfeest wensen en hopelijk veel geluk en wijsheid in het jaar 2010!

Tot volgend jaar!
Ik heb het uitgeprobeerd en het is echt waar, als je nu van alles eens de helft neemt kom je een stuk goedkoper uit en kan je flink op de dagelijkse kosten besparen.
Je moet dan denken aan bijvoorbeeld het gebruik van producten in de badkamer. Heb je echt een vol bad nodig voor jezelf of de kinderen? Of volstaat een snelle warme douche ook? Veel shampoo gebruiken is echt niet nodig, ook met de helft wordt je haar schoon. En je hoeft zeker niet twee keer je haren te wassen. Hetzelfde geldt voor de tandpasta.

Als je de helft van de tandpasta gebruikt en eigenlijk maar een erwt groot dan krijg je ook schone tanden geloof me. (neem anders van die hele hete haha dan gebruik je vanzelf minder)

Ook besparen in de keuken is gemakkelijk. Gebruik tijdens het koken de helft water voor de aardappelen en de groeten, de helft aan vlees en de helft aan tijd door makkelijke maaltijden te maken. Het liefst zelfs eenpansgerechten want dan bespaar je ook weer op gas of electriciteit. Je kan dus ook besparen op tijd echt waar. En dit kan je doen door te halveren.
Heb je een vaatwasmachine? Besparen! Gebruik de helft van een goedkope vaatwastablet. Wanneer je geen vaatwasser hebt en dus met de hand afwast, kan je besparen door een keer per dag af te wassen. (dat doe ik overigens niet want je moet dan toch spoelen anders koekt alles aan)

Drink water tegen de dorst en ga besparen op de frisdrank door deze nog maar 1 keer per dag te drinken. Doe eens de helft van de lampen aan in de avond en vul de rest van het licht aan met gezellige kaarsjes een flinke besparing op de energiekosten. Bespaar op tijd en benzine door alles voor die dag in een keer op te halen indien mogelijk.

Je kan nog veel meer besparen als je zelf uitprobeerd wat je allemaal kunt halveren in het dagelijks leven. Het scheelde ons, want ik geloofde het eerst ook niet, rond de 20 euro per week!!

zondag 27 december 2009

Schuldbemiddeling: Besparen op het dagelijks leven.

Mensen die in de collectieve schuldbemiddeling of de WSNP zitten hebben het tegenwoordig, zeker in deze crisis, steeds zwaarder. Het is soms zelfs onmogelijk om te zorgen voor voldoende kleding, goede verzorgingsproducten of voldoende afwisselend voedsel.
Omdat ook ik precies weet hoe dit is heb ik toch een aantal tips om flink te besparen in het dagelijks leven en ondanks de schuldbemiddeling jezelf te kunnen verzorgen en voeden namelijk:
  • Ga zeker eens binnen in de goedkopere winkels zoals Zeeman en Action. Het loont de moeite daar te kijken voor bijvoorbeeld shampoo, zeep, bepaalde voedingsmiddelen, luiers en ook andere verzorgingsproducten. In deze winkels kan je echt goed besparen en de producten zijn vaak goedkoper dan bij de drogist of in de supermarkt.
  • Struin regelmatig een zwarte markt of tweedehands markt af of zoek tussen de kleding en andere artikelen die aangeboden worden op het internet. Denk dan aan E-bay of Marktplaats. Vaak kan je nog prima spullen vinden en veel geld besparen.
  • Heb je zin in een feestje maar geen financiele middelen? In veel culturen is het heel gewoon dat iedereen iets te eten of drinken meeneemt. Waarom laat je dat niet in jouw leven voorkomen? Is gezellig geloof me maar!
  • Kringloopwinkels hebben prima meubelen en ook electronische apparaten kan je hier voor een prikje kopen.
  • Nodig al je vrienden en familieleden uit en ruil spullen die je niet meer gebruikt. Zeker met kleding, schoenen en accesoires kan dit prima.
  • Wil je echt besparen? Er bestaan weggeefwinkels waar je gratis spullen kunt wegbrengen maar ook gewoon ophalen. Als je me niet geloofd klik dan hier.

Zorg er in ieder geval voor dat de mensen om je heen weten dat je in de collectieve schuldbemiddeling zit. Zo valt er een last van je schouders en hoef je niet krampachtig te doen alsof het allemaal zo goed gaat. Geloof mij...er zijn er zooo veel.

Besparen op de energie

Energie lijkt steeds duurder te worden. Ook ik heb een eindafrekening om van achterover te vallen. Omdat ik toch al veel doe om mijn energie zo min mogelijk te verbruiken maar weet dat er meer zijn die nog niet alles weten heb ik wat tips op een rijtje gezet.

Besparen op de energie kan door:
  • Gordijnen en/of rolluiken tijdens het invallen van de avond dicht te houden.
  • Radiatorfolie te gebruiken. De warmte wordt dan terug gekaatst.
  • Verwarming een graad lager te zetten dan je gewend bent en eventueel een dikke trui aandoen of gezellig op de bank met een deken gaan liggen.
  • Flink besparen op de energie doe je door een uur voor je gaat slapen de verwarming op 15 graden te zetten. Zo wordt het niet in en in koud en heeft de verwarming minder energie nodig om het de ochtend erop warm te laten worden.
  • Overal waar je niet bent branden geen lampen.
  • Gebruik zeker spaarlampen.
  • Maar zoveel mogelijk eenpansgerechten wanneer je electrisch kookt.
  • Laat niets standby staan.

Verder kan je kijken of je niet teveel betaald voor je energie. Om energie te besparen kan je het best eens vergelijken met andere leveranciers. Dit kan tot honderden euro's per jaar schelen.