zondag 27 december 2009

Schuldbemiddeling: Besparen op het dagelijks leven.

Mensen die in de collectieve schuldbemiddeling of de WSNP zitten hebben het tegenwoordig, zeker in deze crisis, steeds zwaarder. Het is soms zelfs onmogelijk om te zorgen voor voldoende kleding, goede verzorgingsproducten of voldoende afwisselend voedsel.
Omdat ook ik precies weet hoe dit is heb ik toch een aantal tips om flink te besparen in het dagelijks leven en ondanks de schuldbemiddeling jezelf te kunnen verzorgen en voeden namelijk:
  • Ga zeker eens binnen in de goedkopere winkels zoals Zeeman en Action. Het loont de moeite daar te kijken voor bijvoorbeeld shampoo, zeep, bepaalde voedingsmiddelen, luiers en ook andere verzorgingsproducten. In deze winkels kan je echt goed besparen en de producten zijn vaak goedkoper dan bij de drogist of in de supermarkt.
  • Struin regelmatig een zwarte markt of tweedehands markt af of zoek tussen de kleding en andere artikelen die aangeboden worden op het internet. Denk dan aan E-bay of Marktplaats. Vaak kan je nog prima spullen vinden en veel geld besparen.
  • Heb je zin in een feestje maar geen financiele middelen? In veel culturen is het heel gewoon dat iedereen iets te eten of drinken meeneemt. Waarom laat je dat niet in jouw leven voorkomen? Is gezellig geloof me maar!
  • Kringloopwinkels hebben prima meubelen en ook electronische apparaten kan je hier voor een prikje kopen.
  • Nodig al je vrienden en familieleden uit en ruil spullen die je niet meer gebruikt. Zeker met kleding, schoenen en accesoires kan dit prima.
  • Wil je echt besparen? Er bestaan weggeefwinkels waar je gratis spullen kunt wegbrengen maar ook gewoon ophalen. Als je me niet geloofd klik dan hier.

Zorg er in ieder geval voor dat de mensen om je heen weten dat je in de collectieve schuldbemiddeling zit. Zo valt er een last van je schouders en hoef je niet krampachtig te doen alsof het allemaal zo goed gaat. Geloof mij...er zijn er zooo veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!