donderdag 31 december 2009

Ik heb het uitgeprobeerd en het is echt waar, als je nu van alles eens de helft neemt kom je een stuk goedkoper uit en kan je flink op de dagelijkse kosten besparen.
Je moet dan denken aan bijvoorbeeld het gebruik van producten in de badkamer. Heb je echt een vol bad nodig voor jezelf of de kinderen? Of volstaat een snelle warme douche ook? Veel shampoo gebruiken is echt niet nodig, ook met de helft wordt je haar schoon. En je hoeft zeker niet twee keer je haren te wassen. Hetzelfde geldt voor de tandpasta.

Als je de helft van de tandpasta gebruikt en eigenlijk maar een erwt groot dan krijg je ook schone tanden geloof me. (neem anders van die hele hete haha dan gebruik je vanzelf minder)

Ook besparen in de keuken is gemakkelijk. Gebruik tijdens het koken de helft water voor de aardappelen en de groeten, de helft aan vlees en de helft aan tijd door makkelijke maaltijden te maken. Het liefst zelfs eenpansgerechten want dan bespaar je ook weer op gas of electriciteit. Je kan dus ook besparen op tijd echt waar. En dit kan je doen door te halveren.
Heb je een vaatwasmachine? Besparen! Gebruik de helft van een goedkope vaatwastablet. Wanneer je geen vaatwasser hebt en dus met de hand afwast, kan je besparen door een keer per dag af te wassen. (dat doe ik overigens niet want je moet dan toch spoelen anders koekt alles aan)

Drink water tegen de dorst en ga besparen op de frisdrank door deze nog maar 1 keer per dag te drinken. Doe eens de helft van de lampen aan in de avond en vul de rest van het licht aan met gezellige kaarsjes een flinke besparing op de energiekosten. Bespaar op tijd en benzine door alles voor die dag in een keer op te halen indien mogelijk.

Je kan nog veel meer besparen als je zelf uitprobeerd wat je allemaal kunt halveren in het dagelijks leven. Het scheelde ons, want ik geloofde het eerst ook niet, rond de 20 euro per week!!

1 opmerking:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    BeantwoordenVerwijderen

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!