dinsdag 29 september 2009

Antwoord terug van schuldbemiddelaar.

Gister kregen we een antwoord terug van de schuldbemiddelaar. Totaal schuld met aftrek deurwaarder enz is toch nog 26000 euro. Vraag me af hoe dit zit en heb haar dan ook om een kopie gevraagd want dit is meer dan wat de totale schuld eigenlijk was. Vind het daarom nogal vreemd.
Dan vertelde ze me dat we, wanneer we op deze manier blijven doorgaan er 90 euro afgelost kan worden en er een looptijd van 26 jaar aan vast zou hangen. Ik dacht dat ik gek werd! Na berekening besefte ik wel dat ze mijn loon niet meegeteld had dus daar heb ik haar even op geattendeerd.
Ze vertelde dat de maximale looptijd 5 jaren zou zijn, het ligt eraan hoeveel je kan aflossen. Nu tel ik voor mezelf dus maar even die 600 euro plus die 90 euro is 690 euro per maand x 36 maanden dan kom ik uit op 26000 euro. Nou ja dat is dan nog te overzien.
Daarbij komt dat we flink besparen. Dus echt heel slecht zouden we het die drie jaren helemaal niet hebben.
Onze jongste telg is 1 jaar, over 1,5 jaar gaat hij naar school waardoor ook ik meer kan werken en de collectieve schuldbemiddeling dan toch nog versneld afgelost zou kunnen worden. Ik streef nu dus naar twee jaar en hoop dat dit mag gaan lukken.

Besparen op de boodschappen deel 1

Het leefloon was weer binnen en daarom hebben we vandaag maar een besparend dagje boodschappen gedaan. Daarna netjes alles ingevuld in het kasboekje en toch weer even een schok. De luiers, verzorgingsproducten, boodschappen en kattenvoer (was op) en daarnaast de LPG maakte het toch al op een bedrag van 90 euro.
Twee pakjes sigaretten erbij en we zaten aan de 101 euro voor deze week. Slik dus. Ik wilde namelijk niet meer dan 120 euro per week gaan uitgeven voor alles. Ben heel erg benieuwd hoe dat gaat lukken. Volgens de man heb ik al weer teveel ingeslagen. (we gaan normaal ineens voor 2 a 3 weken). Ik hoop het maar want anders was het nu niet bepaald besparen te noemen.
In ieder geval hebben we dus nog zes dagen te gaan met 19 euro en tot op heden ook geen idee waarvoor ik het nodig zou moeten hebben dus dat is weer een pluspunt.
De vaste lasten waren deze maand weer iets lager dan vorige maand namelijk 400 euro waardoor er nu dus nog precies 500 euro over is voor de rest van de maand. (die dus vandaag financieel is ingegaan).
Normaal redden we het wel, maar dan met twee dagen blut zijn. Nu wil ik eens zo besparen dat ik niet blut ben en evengoed doorgaan met het vullen van de potjes met kleingeld. (want als we dat niet deden zou ik het wel redden, maar weer niet sparen)
In ieder geval was er wel een leuke aanbieding in de Lidle. Bananen een kilo voor 0,99 euro. Hier zijn de kinderen dol op bananen dus kwam even goed uit.
Ach we zien wel weer. Mijn humeur begint weer op te krikken dus dat zit wel goed. Nu verder leven en genieten van de kleine dingen en besparen opnieuw als een sport gaan zien.