woensdag 22 september 2010

Collectieve schuldenregeling: Nieuwe zitting

Yep, na lang gekloot te hebben is het dan eindelijk zover! We hebben alle bewijzen binnen gebracht en, oogluikend toegestaan door de griffier, het loon sinds deze maand in eigen beheer genomen. We hebben geen enkel contact met de schuldbemiddelaar, naja die niet met ons zeg maar waardoor we de laatste maanden opnieuw hebben moeten leven op "geleend" geld van ouders en schoonouders. Dit kon niet meer! Ook liggen er rekeningen te wachten, ruim 1200 euro die gewoonweg niet betaald konden worden doordat er geen leefgeld gestort werd.
Een aantal dagen geleden kreeg ik een verlossende brief van de arbeidsrechtbank. De zaak wordt in december voorgelegd. De schuldbemiddelaar moet zich verantwoorden! Ik heb de brief zeker 10 keer doorgelezen....niet wij, maar de schuldbemiddelaar moet zich verantwoorden en tevens wordt er direct een aanvraag tot nieuwe schuldbemiddelaar gedaan!

Ondertussen ga ik deze maand het loon gebruiken om de achterstallen weg te werken. Ook volgende maand nog een deel en dan de maand november en half december leven zoals ik normaal had moeten leven in de collectieve schuldbemiddeling. Dit wil zeggen: 1000 euro leefgeld op de rekening laten staan en hiervan leven. De 800 die overblijft gaan naar de spaarrekening, in dec zal dit precies hetzelfde gebeuren. Met andere woorden: IK wil wel maar kreeg geen KANS van mijn schuldbemiddelaar.

De schuldbemiddelaar had al een zogenaamd weerwoord erbij. Wij deden geen moeite, we stalkte de bemiddelaar met telefoons (had die een keer geantwoord fatsoenlijk hoefde je niet drie keer per week te bellen of je misschien nog wat te eten kon/mocht kopen) We betwistte de rechten van een bemiddelaar en zette de bemiddelaar in een slecht daglicht. Thats it! Geen enkel weerwoord op de vraag waar al dat geld gebleven was, geen enkele schuld is betaald sterker nog hij was inderdaad verhoogd! Enz enz.

Ik ben zo benieuwd hoe dit zal aflopen! Natuurlijk ben ik al heel optimistisch omdat niet wij maar de schuldbemiddelaar gehoord gaat worden, wij zijn enkel opgeroepen tot aanwezigheid voor het eventueel aanstellen van een nieuwe schuldbemiddelaar.

Zou er dan eindelijk iets gaan veranderen in onze collectieve schuldenregeling?