maandag 19 juli 2010

Nieuwe ontwikkeling collectieve schuldbemiddeling.

Aangezien er nog steeds belachelijk veel fouten worden gemaakt door onze schuldbemiddelaar hebben we besloten een zitting aan te vragen met de vraag tot een nieuwe bemiddelaar of een andere manier voor het oplossen van onze schulden. We kunnen er namelijk niet meer tegen.
Ten eerste hebben we de maand mei maar 500 euro gekregen voor ons gezin van zes personen en dat terwijl er vakantiegeld, kindergeld, loon en belastinggeld was gestort. Ondertussen was de schuld bemiddelaar niet bereikbaar. Ook kwam onze huurbaas met het feit dat er twee maanden geen huur betaald zou zijn.
Na drie weken antwoordde de bemiddelaar pas dat dit inderdaad niet was gebeurd maar het stond wel op de lijst van betalingen. Omdat deze dus die achterstand had gemaakt kregen wij in juni maar geen leefgeld. Maar waar is dan het geld wat zogenaamd wel afgeschreven was voor de huur en waar blijft het vakantiegeld, loon en belastinggeld?
Ondertussen al meermaals rechtstreeks contact kunnen en mogen leggen met de griffier en deze heeft ons aangeraden een begeleidende brief en alle bewijzen van de laatste jaar op te sturen. We zijn het overigens persoonlijk gaan afgeven en deze zei dat ze de zitting ging vervroegen. (jaarlijks zou zijn pas in december) Daarnaast hebben we ook aangegeven voortaan de man zijn loon op onze rekening te laten storten zodat we in ieder geval onze rekeningen kunnen betalen en de achterstand van juni en mei weg werken. Ze gaf ons geen ongelijk daarin.
Met andere woorden, we hebben het nog steeds erg zwaar mede doordat er tijdens de schuldbemiddeling nu dus achterstanden zijn ontstaan in de maandelijkse kosten. Toch hebben we het nu breder dan sinds oktober vorig jaar en kunnen we licht ademhalen.
Ik hoop echt van harte dat we gelijk gaan krijgen en dat we eindelijk eens echt op weg kunnen naar een goede toekomst. Al onze dromen lijken volledig kapot te springen zolang we in deze situatie blijven