zaterdag 6 juni 2009

Besparen, hoe minder geld uitgeven?

Hoe geef ik minder geld uit?

Ik heb na jaren lang klooien met mijn inkomsten en uitgaven nu een redelijk leven. Ook al hebben we maar een miniem leefloon en kunnen we, wanneer we niet echt goed uitkijken, helemaal nooit iets extra doen.
Ik wil graag de tips met jullie delen. Hoe ik reken, denk en soms eens uitspat.

  1. Huishoudelijke artikelen:

Dit is bij ons bijna de grootste kost per maand. Maar er zijn een aantal dingen die we zoal doen om de kosten toch zo min mogelijk te houden en toch gewoon te kunnen eten en drinken.

We beginnen met de boodschappen. 2 Keer per maand gaan we naar Nederland, nu hebben wij het geluk dat we redelijk dicht aan de grens wonen, maar veel producten zijn daar goedkoper. Denk bijvoorbeeld maar eens aan brood. In Belgie betaal je bij de goedkopere supermarkt toch al gauw een 1,80 euro voor een brood, terwijl in Nederland datzelfde brood bij diezelfde supermarkt 0,39 euro kost. Ja daar schrik je van maar het is echt!

Goed, wij gaan dus naar Nederland, maar is dat voor jou niet te doen, neem dan vooral de goedkopere supermarkten zoals een Lidle, Aldi. Deze hebben bijna alle producten van een duurdere supermarkt in de aanbieding alleen van een B merk en in, niet zo mooie, verpakkingen.

Wij maken altijd een lijstje. Maar nooit met de aantallen erop. Zo staan er altijd, aardappelen, vlees, groenten, broodbeleg, brood, melk, koffie, suiker, meel, eieren, wasmiddel, shampoo, badschuim, schoolkoekjes, toetjes, drinken en sigaretten op. (ja roken kost ook geld i Know )

Negen van de tien keer nemen we van alles twee, behalve van de aardappelen maar 1 en brood een stuk of 10. Vlees nemen we altijd 9 stuks. We zorgen dat we voor de levensmiddelen nooit meer dan 120 euro voor die twee weken kwijt zijn en geloof het of niet....het lukt altijd! En vaak zit er dan nog wat extra`s bij van een zakje snoep voor de kinderen of wat chips voor het weekend.

De kunst is tussendoor niet meer naar de supermarkt te gaan!! Enkel wanneer we echt, maar dan ook echt ergens mis op pakken, zoals melk of broodbeleg, gaan we enkel en alleen daarvoor nog de supermarkt in!

2 De pampers, babyvoeding ea verzorgingsproducten

Hiervoor gaan wij uitsluitend naar Kruidvat. Reclame haha sorry. De pampers van eigen merk zijn ideaal en kosten 5 euro minder dan de A merken. Hier met nog 2 volledig en 1 nacht in de pampers scheelt ons dat echt heel erg veel per maand!

Ook de babyvoeding, we hebben er nog eentje die de fles krijgt, halen we van het eigen merk. Hiervoor heb ik 2 pakken voeding in plaats van 1 pak voor het A merk. En wat het leukste is....ze worden beide in dezelfde fabriek gemaakt!

De overige verzorgingsproducten zoals: billendoekjes, scrubcreme, kindertandpasta ed halen we ook hier. Overigens halen we dit maar eens in de maand! Totaal zijn wij voor de gehele maand maximaal 80 euro kwijt! Dat is nog te doen toch?

3 Schoonmaakmiddelen

Ja deze horen er ook nog steeds bij. Aangezien ik iemand ben die alles graag schoon heeft halen wij toch maandelijks nieuwe schoonmaakproducten. Dit houdt in : Afwasmiddel, allesreiniger, hygiene doekjes, chloor, wc blokken en lederdoekjes. Ook hiervoor gaan we weer naar de goedkoopste winkel in de buurt. Het een wordt bij de supermarkt gekocht, het ander bij Kruidvat en weer wat anders op de markt. Ligt net aan de prijzen. Maar maandelijks mogen we van onszelf niet over de 20 euro heenkomen en dit is ons al twee jaar lang gelukt.

Als je nu alles bij elkaar optelt zijn wij per twee weken 220 euro kwijt aan boodschappen. Eigenlijk iets minder omdat we producten ook maandelijks kopen zoals het schoonmaakmiddel en de luiers ed.

Maar....ook dit is speciaal zo ingecalculeerd. Wij hebben namelijk ook nog huisdieren. Drie honden om precies te zijn en deze krijgen enkel en alleen Vers Vlees te eten. (afstammelingen van de wolf, en wil je er meer over weten mail me ) Voor de bestelling van het vlees ben ik maandelijks 45 euro kwijt. Dit compenseert dus ongeveer.

Al met al hebben we op deze manier een aantal vliegen in een klap. We besparen niet enkel op financieen doordat we minder naar de winkel gaan. Nee we besparen hiermee ook een hele hoop tijd! Tijd om in elkaar en in het gezin te steken en tijd om nu te bloggen :)

Zo kan ik zelfs....als ik mijn andere rekeningen nog heb betaald, leuke dingen doen en een beetje sparen. Kleding en schoenen kopen we ook in de aanbieding en geloof me...op internet, bij familie, de kringloop kan je echt hele leuke soms zelfs splinternieuwe dingen krijgen.

Het enige waar wij om in ons levensonderhoud te kunnen voorzien, niet besparen zijn de schoenen van de kinderen! De algehele verzorging van de kinderen en het welzijn van de kinderen!

Andere tips om te kunnen besparen komen later aan bod :)

Eurototaal - Sparen

1 opmerking:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    BeantwoordenVerwijderen

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!