zaterdag 12 september 2009

Collectieve schuldenregeling en toch een auto?

Wanneer je de wagen nodig hebt om naar je werk te gaan of wanneer je een te groot gezin hebt of kleine kinderen kan de schuldbemiddelaar hier rekening mee houden. Je mag je wagen dan houden. Bij ons is dit het geval. We hebben dan ook een oude auto, elf jaar oud al. Maar we hebben dat ook vier kleine kinderen plus mijn man moet vaak in de nacht werken zodat de auto niet vervangen kan worden door de bus. Daarom proberen we evengoed de auto zo veel mogelijk te laten staan en besparen op de brandstof. Het is wel zo dat we door de collectieve schuldenregeling niet meer geld krijgen om de wagen te kunnen betalen. We moeten dit dus gewoon van ons leefloon doen.


Autorijden is tegenwoordig een dure hobby. Helaas is het soms ook echt noodzakelijk om een wagen te hebben. Op bepaalde vlakken kan je moeilijk besparen, maar er zijn zeker zaken waar je rekening mee kan houden namelijk:

-Neem af en toe eens de fiets of ga te voet naar de bakker, het is nog gezond ook.

-Kijk eens of je de brandstof niet elders goedkoper kan krijgen.

-Hoe hoger de versnelling waarin je rijdt, hoe zuiniger de auto is.

-Hou het liefst de ramen dicht tijdens het rijden. Door de luchtdruk gebruikt hij meer brandstof.

-Probeer alles ineens te halen. Boodschappen doen met de auto kan gemakkelijk in een keer! Vergeet dus ook niets en schrijf een lijstje.

Vergelijk de verzekeringen eens. Dan kan je zien dat je soms toch nog teveel betaald. Besparen is ook moeite steken in het nakijken van alle gegevens.

Misschien ben je beter af met een kleine auto? Die verbruiken heel wat minder.

1 opmerking:

  1. Misschien ben je beter af met een kleine auto schrijf je. Kan je met een CSR een auto kopen?

    BeantwoordenVerwijderen

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!