zondag 28 juni 2009

Wie kent het niet? De financiële crisis beheert op het moment je leven en je hebt het gevoel dat je alleen maar binnen zit omdat weggaan met je kinderen er gewoonweg financieel niet inzit. Gelukkig zijn er wel degelijk een aantal leuke uitstapjes te vinden die je zo duur maakt als je zelf wilt. In deze informatie over een dagje uit met kinderen komen een aantal zeer goedkope en zelfs gratis uitstapjes aan bod.

Buitenspeeltuin Bokrijk in Genk (België)

Dit is echt een aanrader voor gezinnen die van een grote, goed georganiseerde buitenspeeltuin houden! Er is geen entree en de kinderen kunnen echt een hele dag genieten van de vele speeltuigen die er in het bos van Bokrijk zijn neergezet. Ook is er een groot stuk speciaal aangelegd voor de allerkleinsten.Er is in de zomer ook een waterplaats beschikbaar voor de welkome afkoeling. Hier spuiten fonteinen en zijn er kleine gangen met ondiep water waar de kinderen naar hartelust doorheen kunnen kruipen en zo wat verfrissing kunnen vinden.In de gehele speeltuin zijn degelijke picknick plaatsen en je mag dus gewoon je eigen eten en drinken van thuis meenemen.Wil je de kinderen toch een ijsje of een zakje chips geven zijn er kleine eettentjes voorzien.Maar er is ook een restaurant waar je rustig kunt gaat zitten voor een natje en een droogje.Overigens bestaat er ook de mogelijkheid om op een pony te zitten (wel tegen betaling) of met kleine wagentjes te rijden (ook tegen betaling)Er is tevens een kleine kinderboerderij.Het domein is zo groot dat je er echt de hele dag van kunt genieten. Ook worden er vaak nog optredens gedaan en is er een mooie wandeltuin. Daarnaast zijn honden (aan de leiband) welkom. Ook in de omliggende bossen.Zeer schoon en netjes. En wat zeker niet onbelangrijk is…veilig!

De Pyramide in Woudenberg (Nederland)

Dit domein heeft een zeer grote speeltuin geschikt voor jong en oud. Het is erg netjes ingericht en heeft bovendien ook een gratis entree.Naast de speeltuin ligt een Lunapark, hierop staan een draaimolen, vliegtuigjes en ander kermisvertier waarvan, tegen een kleine vergoeding, gebruik gemaakt kan worden.Ook is er een bezoekerscentrum met uitleg over de Franse tijd en de Pyramide zelf.Tevens worden er geregeld evenementen georganiseerd. Deze speeltuin is dan ook echt een leuk en goedkoop dagje uit met het hele gezin. De kinderen zullen zich prima vermaken.

DippieDoe Best en Cuyk (Nederland)

Dit pretpark is leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Er is van alles te beleven en de entree prijzen liggen, zeker in verhouding met andere pretparken, zeer laag. Kinderen boven de 3 jaar en volwassenen betalen euro 8,95.De attracties zijn zeer goed onderhouden en er is een leuke speeltuin extra op het park. Zeker weten de moeite waard om eens met je gezin naartoe te gaan!

Familiepark Plaswijkpark Rotterdam (Nederland)

Zeer uitgebreid familiepark waar je jezelf echt geen minuut hoeft te vervelend. Er is een dierenpark, een speeltuin, een verkeerspark en wandelpark.De dierentuin is vrij druk bezet met verschillende dieren van konijn tot tijger.In het wandelpark kom je door een weldadige rozentuin, een Engelse tuin en er is een uitgebreide picknickweide waar je het eten en drinken van thuis mag nuttigen.Het speelpark heeft een grote speeltuin, verkeerspark, waterspeeltuin, waterfietsen een trein en een heuse rondvaart op een boot.De entreeprijzen liggen hierbij zeer laag terwijl er genoeg te doen is! Vanaf 2 jaar betaal je Euro 5.50 voor de hele dag genieten van dit geweldige park! Honden zijn welkom maar dienen ook te betalen en altijd aan de leiband te lopen.

Kasteelpark Born (Nederland)

Het Kasteelpark Born bevat, naast een mooie wandelroute en een leuke speeltuin voor de kinderen, ook nog een zeer interessant en mooi verzorgde dierentuin. Op deze manier heb je dus alles ineen voor een geslaagde dag uit met kinderen. Bij de speeltuin zijn ook drankjes en versnaperingen te verkrijgen tegen zeer lage prijzen en er zijn optredens van bijvoorbeeld een clown.Het park bevindt zich rondom de ruïne van het Kasteel van Born wat een extra mooi uitzicht geeft wanneer je rustig door de dierentuin wandelt.De entree prijzen zijn ook hier weer laag. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Kinderen tot 12 jaar betalen euro 4.50 en volwassenen euro 6.50. Dit park is deze prijzen zeker waard!Honden zijn aangelijnd toegelaten in het gehele park.

Labyrint drielandenpunt Vaals (Nederland, België, Duitsland)

Het drielandenpunt staat bekend om zijn geweldige wandel- en fietsroutes en geeft een mooi zicht van de natuur die te vinden is in het zuiden van Nederland.Dit punt bevat een zeer grote speeltuin en picknickweide waarvan de toegang geheel gratis is!Het Labyrint eens uitproberen kost volwassenen euro 3.75 en kinderen euro 2.75. Het is zeker de moeite waard eens te gaan bekijken. Er worden ook allerhande activiteiten georganiseerd.

Tot Slot.

Er zijn veel meer goede en leuke uitstapjes te vinden met kinderen. In België is er een groot voordeel dat bijna elk groot dorp of stad een gemeentelijke speeltuin heeft die altijd gratis is. Meestal zijn dit zeer mooie en veilige speeltuinen.In Nederland zijn deze ook nog wel te vinden, maar dan moet je toch goed zoeken. Toch zijn er ook wel mooie speeltuinen die minder dan euro 5,00 per persoon kosten denk maar eens aan de IJzeren Man in Weert.Kinderboerderijen blijven altijd leuk voor kinderen en vaak leren ze er ook nog het een en ander van. Maar dit is al minder spannend voor wat oudere kinderen.Natuurlijk kunt je er ook voor kiezen om gezellig samen naar het bos te trekken met een picknickmand vol lekkere versnaperingen. Of misschien eens alle oude gebouwen in de streek bezoeken. Er zijn uitstapjes genoeg voor gezinnen met een lager inkomen, alleen dien je af en toe creatief te zijn.

Voor meer leuke tips en spellen voor kinderen Steffie Infoteur staat boordevol informatie.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan kinderspelletjes voor thuis.
of misschien Kinderfeestjes met een laag budget.
Veel plezier

1 opmerking:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    BeantwoordenVerwijderen

Graag zou ik jullie mening horen over deze Blog. Ook ervaringen in Besparen en Schuldbemiddeling zijn welkom!